About us

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Login


FameLab - felhívás kutatóknak, egyetemistáknak

2021-ben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a FameLab tudományos előadói verseny a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Magyarország közös szervezésében.

A FameLab a világ egyik vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról. Világszerte egyre nagyobb szükség van arra, hogy a kutatók hatékonyan és mindenki számára jól érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket.

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várjuk.

A résztvevőknek három percük van, hogy meggyőzzék a zsűrit és a közönséget a tehetségükről egy olyan előadással, amelynek értékelésében a tartalom, a közérthetőség és a személyes karizma egyaránt számít. Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.
Az elődöntőre 2021. április 30-ig lehet regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével és egy videó feltöltésével. A mesterkurzus várhatóan augusztus végén, az országos döntő pedig szeptemberben lesz.

További részletek az MTA honlapján: https://mta.hu/famelab/famelab-2021-111323