About us

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Login


A PTE intézkedései a koronavírussal kapcsolatban

Kedves Munkatársak! Kedves Hallgatók!

Tekintettel arra, hogy a koronavírus hazánkban is megjelent, szükségessé vált további olyan intézkedések meghozatala, ami a vírus terjedését akadályozza.

Az Egyetem maradéktalanul végrehajtja a vonatkozó kormányzati utasításokat és emellett saját Operatív Stábot hoz létre a helyzet kezelésére. Az Intézkedési Tervünk alap verziója elkészült, mely tartalmaz néhányat azok közül a hazai és nemzetközi tájékoztató oldalak közül, melyeket relevánsnak tartunk. Ajánljuk ezeket szíves figyelmükbe!

Minden konkrét esetben is az Operatív Stáb kommunikációs csatornáin keresztül kaphatnak válaszokat. Sajnálatos módon a járvánnyal kapcsolatban sok téves információ érhető el, melyek alkalmasak a lakosság félretájékoztatására. Minden valószínűség szerint egy ideig a fertőzöttek száma még növekedni fog, de ha mindenki betartja a releváns higiéniai ajánlásokat, akkor számítani lehet arra, hogy a helyzet viszonylag hamar normalizálódik.

A 2020. március 12. napjától hatályos 41/2020. (III. 11.) Kormányrendelet, amely az Egyetem működését szabályozza a járványveszély alatt, illetve az Intézkedési Tervünk első verziója - mely a tapasztalatok és a változó helyzet tükrében módosulhat -, valamint az PTE Operatív Stáb határozatai az alábbi linken találhatók.

Intézkedési terv

PTE Operatív Stáb döntései

Magyar Közlöny

 

Kérünk mindenkit a higgadt, az előírásoknak megfelelő magatartásra.

 

Dr. Miseta Attila

rektor