Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


A PTE intézkedései a koronavírussal kapcsolatban

Kedves Munkatársak! Kedves Hallgatók!

Tekintettel arra, hogy a koronavírus hazánkban is megjelent, szükségessé vált további olyan intézkedések meghozatala, ami a vírus terjedését akadályozza.

Az Egyetem maradéktalanul végrehajtja a vonatkozó kormányzati utasításokat és emellett saját Operatív Stábot hoz létre a helyzet kezelésére. Az Intézkedési Tervünk alap verziója elkészült, mely tartalmaz néhányat azok közül a hazai és nemzetközi tájékoztató oldalak közül, melyeket relevánsnak tartunk. Ajánljuk ezeket szíves figyelmükbe!

Minden konkrét esetben is az Operatív Stáb kommunikációs csatornáin keresztül kaphatnak válaszokat. Sajnálatos módon a járvánnyal kapcsolatban sok téves információ érhető el, melyek alkalmasak a lakosság félretájékoztatására. Minden valószínűség szerint egy ideig a fertőzöttek száma még növekedni fog, de ha mindenki betartja a releváns higiéniai ajánlásokat, akkor számítani lehet arra, hogy a helyzet viszonylag hamar normalizálódik.

A 2020. március 12. napjától hatályos 41/2020. (III. 11.) Kormányrendelet, amely az Egyetem működését szabályozza a járványveszély alatt, illetve az Intézkedési Tervünk első verziója - mely a tapasztalatok és a változó helyzet tükrében módosulhat -, valamint az PTE Operatív Stáb határozatai az alábbi linken találhatók.

Intézkedési terv

PTE Operatív Stáb döntései

Magyar Közlöny

 

Kérünk mindenkit a higgadt, az előírásoknak megfelelő magatartásra.

 

Dr. Miseta Attila

rektor