About us

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Login


A PTE kisgyermekes munkavállalói számára

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány "A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben" című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Emiatt a PTE Operatív Stáb ebben a tájékoztatóban foglalta össze, milyen lehetőségek állnak a PTE kisgyermekes munkavállalói számára a 12 évesnél fiatalabb gyermekek felügyeletének biztosítása érdekében.

Az érintett szülő fizetett szabadságot vehet igénybe; ha munkaköre megengedi, végezheti a munkáját otthonról; kérheti pihenőnapjainak átütemezését; élhet a fizetés nélküli szabadság lehetőségével; illetve választhatja az igazolt, fizetetlen távollétet.

Amennyiben a munkavállaló keresőképtelen vagy ápolásra szorul beteg gyermeke, betegszabadság, illetve táppénz is igénybe vehető - a táppénzes papírt elég szkennelve, elektronikus úton eljutatni a HR-re.

A lehetőségek biztosításáról a 7/2018. számú rektori és kancellári együttes utasításban meghatározott munkáltatói jogkör gyakorlója dönt.

A tájékoztató teljes, részletes szövege ezen a linken érhető el.