Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


A PTE kisgyermekes munkavállalói számára

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány "A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben" című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Emiatt a PTE Operatív Stáb ebben a tájékoztatóban foglalta össze, milyen lehetőségek állnak a PTE kisgyermekes munkavállalói számára a 12 évesnél fiatalabb gyermekek felügyeletének biztosítása érdekében.

Az érintett szülő fizetett szabadságot vehet igénybe; ha munkaköre megengedi, végezheti a munkáját otthonról; kérheti pihenőnapjainak átütemezését; élhet a fizetés nélküli szabadság lehetőségével; illetve választhatja az igazolt, fizetetlen távollétet.

Amennyiben a munkavállaló keresőképtelen vagy ápolásra szorul beteg gyermeke, betegszabadság, illetve táppénz is igénybe vehető - a táppénzes papírt elég szkennelve, elektronikus úton eljutatni a HR-re.

A lehetőségek biztosításáról a 7/2018. számú rektori és kancellári együttes utasításban meghatározott munkáltatói jogkör gyakorlója dönt.

A tájékoztató teljes, részletes szövege ezen a linken érhető el.