About us

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Login


Koronavírussal kapcsolatos intézkedések 2020.03.12.

A Kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. március 12–14. között rektori oktatási szünet van, 2020. március 16-20. között pedig tavaszi szünet lesz a Pécsi Tudományegyetem minden karán.

Intézménylátogatási tilalom van érvényben, vagyis az a kérés minden hallgató felé, hogy ne menjenek be az egyetem épületeibe.

Minden hallgatói ügyintézés esetében elektronikus eljárásrendet kell alkalmazni.

Az Egyetem kéri a hallgatókat, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak. A megelőzés további lehetőségeiről ezen a linken érhető el videó.

Az Egyetem hallgatói és dolgozói mobilitásra vonatkozó utasítása holnaptól tiltja a kiutazásokat. Részleteket ezen a linken lehet majd elérni.

2020. március 23-tól minden felsőoktatási intézmény távoktatásra áll át – az egyetemi épületek ezalatt az idő alatt sem lesznek nyitva.

A kollégiumokat a magyar hallgatóknak legkésőbb 2020. március 13. éjfélig el kell hagyniuk. Ez nem jelent teljes kiköltözést, a személyes tárgyak maradhatnak. (Ha és amennyiben a magyar hallgatónak nincs hova mennie és/vagy doktorandusz, rektori méltányossággal maradhat a kollégiumban. Az erről szóló űrlap a Neptunban megtalálható.) A nemzetközi hallgatók a kollégiumokban maradhatnak.

Az Egyetem rendezvényeiről, illetve az Egyetem területére meghirdetett eseményekről a PTE Operatív Stábja rendelkezik. A nagy létszámú rendezvényeket elhalasztotta az Egyetem.

A rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt az Egyetem oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai, doktoranduszai, és a funkcionális területen dolgozók esetében a folyamatos munkavégzés szükséges.

Kérdéseket a covid19@pte.hu mailcímen lehet feltenni. Minden további információ a pte.hu weboldalon lesz olvasható.