Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


Koronavírussal kapcsolatos intézkedések 2020.03.12.

A Kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. március 12–14. között rektori oktatási szünet van, 2020. március 16-20. között pedig tavaszi szünet lesz a Pécsi Tudományegyetem minden karán.

Intézménylátogatási tilalom van érvényben, vagyis az a kérés minden hallgató felé, hogy ne menjenek be az egyetem épületeibe.

Minden hallgatói ügyintézés esetében elektronikus eljárásrendet kell alkalmazni.

Az Egyetem kéri a hallgatókat, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak. A megelőzés további lehetőségeiről ezen a linken érhető el videó.

Az Egyetem hallgatói és dolgozói mobilitásra vonatkozó utasítása holnaptól tiltja a kiutazásokat. Részleteket ezen a linken lehet majd elérni.

2020. március 23-tól minden felsőoktatási intézmény távoktatásra áll át – az egyetemi épületek ezalatt az idő alatt sem lesznek nyitva.

A kollégiumokat a magyar hallgatóknak legkésőbb 2020. március 13. éjfélig el kell hagyniuk. Ez nem jelent teljes kiköltözést, a személyes tárgyak maradhatnak. (Ha és amennyiben a magyar hallgatónak nincs hova mennie és/vagy doktorandusz, rektori méltányossággal maradhat a kollégiumban. Az erről szóló űrlap a Neptunban megtalálható.) A nemzetközi hallgatók a kollégiumokban maradhatnak.

Az Egyetem rendezvényeiről, illetve az Egyetem területére meghirdetett eseményekről a PTE Operatív Stábja rendelkezik. A nagy létszámú rendezvényeket elhalasztotta az Egyetem.

A rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt az Egyetem oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai, doktoranduszai, és a funkcionális területen dolgozók esetében a folyamatos munkavégzés szükséges.

Kérdéseket a covid19@pte.hu mailcímen lehet feltenni. Minden további információ a pte.hu weboldalon lesz olvasható.