About us

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Login


Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program 2021

A PTE idén is meghirdette tehetséges, szakterületükön legkiválóbb hallgatói számára a PTE Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Programot (KITEP), mely az egyéni Munkatervnek megfelelően folytatott szakmai munka végzését támogatja. Célja a legtehetségesebb hallgatók egyetemi oktatóvá és kutatóvá válásának támogatása. Alapját a témavezető oktatók (a tutorok) irányításával végzett hallgatói kutató- és szakmai munka képezi. A KITEP a tanév 10 hónapjára a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj összegének kétszeresével egyenlő, jelenleg 80.000 Ft/hó ösztöndíjat jelent.

A pályázat beadásának határideje: 2021. július 2. péntek, 23 óra 59 perc.

A pályázathoz kapcsolódó minden információ és dokumentáció elérhető ezen a linken:  https://kitep.pte.hu/    A PTE a 2021/2022-es KITEP pályázatokat kizárólag ezen az elektronikus portálunkon keresztül fogadja! 

 

Kiemelem, hogy a pandémia miatt több Kar számos szakja esetében a tanév 2021. augusztus 31-ig tart. Ezeken a szakokon a két lezárt félévi tanulmányi eredményeket a 2019/2020 tanév II. félévi és a 2020/2021 tanév első félévi eredményei jelentik!

 

A bírálati folyamatban fontos feladata van a karonként felállítandó bíráló bizottságoknak. A Szabályzatban írtak szerint: 

18. § A kari bizottság három tagból áll. Tagja a kar tudományos vagy oktatási dékánhelyettese (pontozási joggal, a bizottság elnökeként), a kar vezetése által kijelölt, a tehetséggondozás területén (TDK, szakkollégium) tapasztalatokkal rendelkező oktató (pontozási joggal), a kari Hallgatói Önkormányzat (HÖK) által delegált tag (pontozási joggal). A kari bizottság üléséről jegyzőkönyv készül.

 

Szeretném kiemelni, hogy idén - a korábbi gyakorlattól eltérően - a bírálat során nem lesz szóbeli meghallgatás, a kari bizottság az elektronikus felületünkön keresztül ér majd el minden pályázati anyagot. A kari sorrend kialakítása 2021. július 12-23. között lesz esedékes.

 

Tisztelettel kérem, hogy a Karon kerüljön megalakításra a kari bíráló bizottság, amelynek összetételét, a bizottsági tagok elektronikus elérhetőségét kérem, hogy Kassai Petronella KITEP egyetemi koordinátornak legkésőbb 2021. június 10-ig megküldetni szíveskedjen (email: kassai.petronella@pte.hu ).  A bizottság tagjai részletes tájékoztató anyagot fognak kapni a kapcsolódó tudnivalókról.