Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program 2021

A PTE idén is meghirdette tehetséges, szakterületükön legkiválóbb hallgatói számára a PTE Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Programot (KITEP), mely az egyéni Munkatervnek megfelelően folytatott szakmai munka végzését támogatja. Célja a legtehetségesebb hallgatók egyetemi oktatóvá és kutatóvá válásának támogatása. Alapját a témavezető oktatók (a tutorok) irányításával végzett hallgatói kutató- és szakmai munka képezi. A KITEP a tanév 10 hónapjára a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj összegének kétszeresével egyenlő, jelenleg 80.000 Ft/hó ösztöndíjat jelent.

A pályázat beadásának határideje: 2021. július 2. péntek, 23 óra 59 perc.

A pályázathoz kapcsolódó minden információ és dokumentáció elérhető ezen a linken:  https://kitep.pte.hu/    A PTE a 2021/2022-es KITEP pályázatokat kizárólag ezen az elektronikus portálunkon keresztül fogadja! 

 

Kiemelem, hogy a pandémia miatt több Kar számos szakja esetében a tanév 2021. augusztus 31-ig tart. Ezeken a szakokon a két lezárt félévi tanulmányi eredményeket a 2019/2020 tanév II. félévi és a 2020/2021 tanév első félévi eredményei jelentik!

 

A bírálati folyamatban fontos feladata van a karonként felállítandó bíráló bizottságoknak. A Szabályzatban írtak szerint: 

18. § A kari bizottság három tagból áll. Tagja a kar tudományos vagy oktatási dékánhelyettese (pontozási joggal, a bizottság elnökeként), a kar vezetése által kijelölt, a tehetséggondozás területén (TDK, szakkollégium) tapasztalatokkal rendelkező oktató (pontozási joggal), a kari Hallgatói Önkormányzat (HÖK) által delegált tag (pontozási joggal). A kari bizottság üléséről jegyzőkönyv készül.

 

Szeretném kiemelni, hogy idén - a korábbi gyakorlattól eltérően - a bírálat során nem lesz szóbeli meghallgatás, a kari bizottság az elektronikus felületünkön keresztül ér majd el minden pályázati anyagot. A kari sorrend kialakítása 2021. július 12-23. között lesz esedékes.

 

Tisztelettel kérem, hogy a Karon kerüljön megalakításra a kari bíráló bizottság, amelynek összetételét, a bizottsági tagok elektronikus elérhetőségét kérem, hogy Kassai Petronella KITEP egyetemi koordinátornak legkésőbb 2021. június 10-ig megküldetni szíveskedjen (email: kassai.petronella@pte.hu ).  A bizottság tagjai részletes tájékoztató anyagot fognak kapni a kapcsolódó tudnivalókról.