About us

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Login


Tananyagfejlesztés a bioinformatika és a biostatisztika területén

Hiánypótló egyetemi tananyag fejlesztés valósult meg a Pécsi Tudományegyetem vezetésével az „Educating Experts of the Future: Developing Bioinformatics and Biostatistics competencies of European Biomedical Students” elnevezésű Erasmus+ projekt keretein belül, 259 150 EUR keretösszegből.  
A Pécsi Tudományegyetem konzorciumi vezetőként vett részt az „Educating Experts of the Future: Developing Bioinformatics and Biostatistics competencies of European Biomedical Students” elnevezésü projektben a lengyel Uniwersytet Medyczny W Bialymsto és a holland Transnationale Universiteit Limburg egyetemekkel, melynek során egyedülálló tananyagfejlesztés valósult meg az orvosi bioinformatika és a biostatisztika területén.
A projekt alapvető célja, hogy létrejöjjön egy partnerintézmények alkotta akadémikus hálózat, amelynek tagjait Kelet, Közép és Nyugat-Európa-i egyetemek alkotják.
A pályázat eredményeképpen létrejöttek olyan moduláris tanfolyamok, amelyeket a hallgatók akár mesterszint elérésére is felhasználhatnak, valamint kidolgozásra kerültek a megfelelő e-learning tananyagok is, amelyek felhasználása már meg is indult az oktatásban. Mindezek nem jöhettek volna létre a partner egyetemek folyamatos együttműködése a és bevált gyakorlatok cseréje nélkül. 
A projekt megvalósítása hozzájárul az oktatási potenciál növeléséhez a bioinformatika és az élettudományokban alkalmazott biostatisztika területén, valamint a jövőbeli oktatási kezdeményezések, például közös programok, hallgatói csere alapjainak megteremtése az élettudományokban alkalmazott bioinformatika és biostatisztika sémái alapján is. 
A partnerek közötti együttműködési kapcsolatok megerősítése, a közös szabályok és gyakorlatok a kommunikáció és a partnerség területén mind-mind hozzájárultak a projekt sikeres megvalósításához.

2019-1-HU01-KA203-061251 - BECOMING