Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


Tananyagfejlesztés a bioinformatika és a biostatisztika területén

Hiánypótló egyetemi tananyag fejlesztés valósult meg a Pécsi Tudományegyetem vezetésével az „Educating Experts of the Future: Developing Bioinformatics and Biostatistics competencies of European Biomedical Students” elnevezésű Erasmus+ projekt keretein belül, 259 150 EUR keretösszegből.  
A Pécsi Tudományegyetem konzorciumi vezetőként vett részt az „Educating Experts of the Future: Developing Bioinformatics and Biostatistics competencies of European Biomedical Students” elnevezésü projektben a lengyel Uniwersytet Medyczny W Bialymsto és a holland Transnationale Universiteit Limburg egyetemekkel, melynek során egyedülálló tananyagfejlesztés valósult meg az orvosi bioinformatika és a biostatisztika területén.
A projekt alapvető célja, hogy létrejöjjön egy partnerintézmények alkotta akadémikus hálózat, amelynek tagjait Kelet, Közép és Nyugat-Európa-i egyetemek alkotják.
A pályázat eredményeképpen létrejöttek olyan moduláris tanfolyamok, amelyeket a hallgatók akár mesterszint elérésére is felhasználhatnak, valamint kidolgozásra kerültek a megfelelő e-learning tananyagok is, amelyek felhasználása már meg is indult az oktatásban. Mindezek nem jöhettek volna létre a partner egyetemek folyamatos együttműködése a és bevált gyakorlatok cseréje nélkül. 
A projekt megvalósítása hozzájárul az oktatási potenciál növeléséhez a bioinformatika és az élettudományokban alkalmazott biostatisztika területén, valamint a jövőbeli oktatási kezdeményezések, például közös programok, hallgatói csere alapjainak megteremtése az élettudományokban alkalmazott bioinformatika és biostatisztika sémái alapján is. 
A partnerek közötti együttműködési kapcsolatok megerősítése, a közös szabályok és gyakorlatok a kommunikáció és a partnerség területén mind-mind hozzájárultak a projekt sikeres megvalósításához.

2019-1-HU01-KA203-061251 - BECOMING