About us

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Login


Földbe gyökerezett lábbal állunk a régészeti lelőhely közepén, a csendet csak a madarak éneke töri meg, körülöttünk pedig apró földkupacok, kis jelzőtáblák és gondosan szétterített régészeti eszközök mindenütt. Két kutató lehajol, hogy óvatosan, ecsettel tisztogasson egy régi kőmaradványt. Ez a hely nem más, mint I.

Újrakezdődtek a terepi kutatások I. Szulejmán szultán szigetvári (turbéki) mauzóleuma körül a Pécsi Tudományegyetem Szentágothi János kutatóközpont és a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány között aláírt szerződés alapján.

Minőségirányítási Rendszert vezettek be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontban (SzKK). Hosszú évek munkája előzte meg, hogy a kutatóközpont megszerezhette ISO 9001 tanúsítványát.

Átadták a 32. Magyar Innovációs Nagydíjat kedden a Parlamentben. Kiemelt elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, a PTE Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium és a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont közös pályázata, mellyel a mesterséges megtermékenyítés...

Dinoszaurusz-kiállítás is helyet kapott a városi könyvtárnak és múzeumnak otthont adó, több mint egymilliárd forintos kormányzati támogatással létesült Komlóverzum Látogatóközpontban. Az épületet ünnepélyes keretek között adták át szerdán.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 47. évében elhunyt Prof. Dr. Jakab Ferenc virológus.

 

46 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője. Jakab Ferenc professzort a Pécsi Tudományegyetem saját halottjának tekinti, emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrzi.

Az egyéni kutatókat, kutatócsoportokat célzó úgynevezett OTKA-típusú pályázati konstrukció a hazai tudományos élet legkiválóbb kutatóinak fejlődését és tudományos sikereit kívánja elősegíteni, növelve a magyar kutatók és kutatási intézmények nemzetközi elismertségét.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpont (SzKK) fennállása óta töretlenül elkötelezett a tudomány legmagasabb szintű művelése mellett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az itt folyó szakmai munka mind hazai, mind nemzetközi szinten egyedülálló. A Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan a kutatóközpont névadójára...

Szeretnénk felhívni a figyelmüket az alábbi izgalmas képzési lehetőségre. 

Amennyiben Önnek 

Pages