Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


Flow FOSS-Soft Partnertalálkozó

Tisztelt Vendégünk,

 

Anyacégünk a FOSS a közeljövőben nagyszabású beruházásba kezd Pécsett, melynek keretében modern kutatás-fejlesztési központot hoz létre új helyszínen; jól felszerelt laboratóriumokkal és biotechnológiai reagensek gyártására specializálódott termelőegységgel.

A beruházással párhuzamosan sikeres tárgyalások indultak el a Pécsi Tudományegyetem és Pécs városának vezetésével egy háromoldalú stratégiai együttműködés kialakítását illetően.

A tárgyalások lezárása alkalmából tisztelettel meghívjuk Önt a Szentágothai János Kutatóközpontban szakmai tudományos napunkra. A találkozó célja kettős:

  • A meghívott szakemberek előadásain keresztül szeretnénk bemutatni cégünk tudományos tevékenységét, és a biotechnológiai innováció területén kijelölt stratégiai irányokat.
  • Továbbá szeretnénk a meghívott kutatókkal és kutatócsoportokkal közösen feltárni a lehetséges együttműködési területeket a Szentágothai Kutatóközpont, az egyetemi karok által meghirdetett kutatási programok, valamint a Soft Flow fejlesztései között.

A FOSS és a Soft Flow

A dán FOSS cég - az élelmiszer- és takarmánybiztonság területén folytatott több évnyi sikeres kutatás-fejlesztési együttműködést követően - 2016-ban felvásárolta Soft Flow Flow Hungary kft.-t.

A FOSS cégcsoport olyan élelmiszeranalitikai eljárásokat kínál ügyfeleinek; melyek a nyersanyagoktól a késztermékekig alkalmazhatóak. Kifinomult analitikai eszközeinkkel információ menedzsment valósítható meg, amely intelligens, adatok által vezérelt termelést, kevesebb hulladékot és nagyobb hozamot tesz lehetővé. A költségek és a minőség minden szektorban, minden értékláncon történő ellenőrzésével segíteni tudunk az élelmiszeripari és mezőgazdasági termelőknek abban, hogy ellenőrzés alatt tartsák az emberi mulasztásokat, gyorsabban értékelni legyenek képesek saját vállalati teljesítményüket, csökkenteni tudják az emberi munkaórák számát, és így a munkaerő-költséget is. Ezt mi „analytics beyond measure”-nek, azaz „számok mögötti analitikának” hívjuk.

Az elmúlt 60 év során, a FOSS cég fő profiljává vált az elemző módszerek normáinak meghatározása a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban. A hatvanas években élen jártunk fejlett elemzésekben a nagy kihívást jelentő termelő szektorban, és elsőként alkalmaztuk kémiai összetevők elemzését a különböző folyamatokban. Mára elkötelezettségünknek ambícióinknak köszönhetően nemzetközi szinten jegyzett céggé váltunk a kemometria és a valós idejű elemzések terén.

Missziónk

Küldetésünk az, hogy hozzájáruljunk bolygónk mezőgazdasági forrásainak fenntartható felhasználásához és ezen keresztül az emberek táplálkozásához és egészségéhez is. Analitikai módszereink segítségével a minőség javításával, az élelmiszeripari és a mezőgazdasági termelés optimalizálásával hozzáadott értéket kívánunk biztosítani ügyfeleink számára.

 

Partnertalálkozó Szentágothai Kutatóközpontban

(2018. február 6.)

10.15 – 11.15: Kutatás, biotechnológia és innováció – Új lehetőségek Pécsett

  • A szakmai program megnyitása

(Prof. Dr. Kovács L. Gábor– PTE-SZKK elnök)

  • Bemutatkozunk: A Doktorandusz és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatok szerepe a Pécsi Tudományegyetemen

(Pónusz Róbert elnök – Doktorandusz Önkormányzat)

(Koltai Arnold általános alelnök – Egyetemi Hallgatói Önkormányzat)

  • Soft Flow Hungary – biotechnológiai spin-off vállalkozástól a FOSS partnerségig

(Soft Flow, Dr. Czéh Árpád, Igazgatóhelyettes)

  • Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara – Ipari hálózatteremtés Pécsett, Baranyában

(PBKIK, Dr. Síkföi Tamás – Elnök)

11.30 – 13.15: K+F a FOSS-nál/Soft Flownál – A társaságnak és jövőbeli K+F terveinek bemutatásai

  • FOSS K+F vállalkozás; az értéklánc egyik végétől a másikig – Bemutatkozás

(FOSS, Niels Degn, Senior Elnökhelyettes K+F)

  • Soft Flow – a helyi K+F bioanalitikai szolgáltatási portfólió bővítése

(Soft Flow, René Fuhlendorff, Ügyvezető)

  • K+F Élelmiszerbiztonság és biztonságos élelmiszer a FOSS/SF-nél

(FOSS, Thomas Nikolajsen, Senior Manager K+F Kutatások)

  • Spektroszkópiai és kemometriai megoldások az élelmiszer minőséghez és hamisításhoz kapcsolódóan

(FOSS, Lars Nørgaard, Senior Manager, K+F Adat&Algoritmus)

2018. február 06. 10:15 - 13:15