Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


A kijevi Bogomolets Nemzeti Orvostudományi Egyetem látogatása

2017. június 30-án Prof. Dr. Helyes Zsuzsanna egyetemi tanár, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont tudományos igazgatója és a Molekuláris farmakológiai kutatócsoportjának vezetője a PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Osztályának munkatársával és a kijevi Bogomolets Nemzeti Orvostudományi Egyetem Fogászati Orvosi Központjának, a Fogorvostudományi Karának és a Posztgraduális Oktatási Intézetének kutatóival közös megbeszélést tartott a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban. Az ötfős ukrán delegációt Prof. Dr. A.V. Kopchak, a Bogomolets Nemzeti Orvostudományi Egyetem Fogászati Orvosi Központjának igazgatója vezette. A megbeszélés a Bogomolets Nemzeti Orvostudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem közötti tudományos együttműködési megállapodás keretében valósult meg.

 

A két egyetem közös kutatási projektet folytat a csontszövet reparatív regenerációs folyamatainak microCT módszerrel való kutatása területén. A kutatás a háromdimenziós képalkotás modern módszereire, különösen mikro-számítógépes tomográfiára alapul.

 

 A látogatás során a tudományos együttműködési megállapodás alapján létrejövő K+F megállapodás véglegesítését követően Prof. Dr. Helyes Zsuzsanna bemutatót tartott az ukrán kollégáknak a Szentágothai Kutatóközpontban rendelkezésre álló nagy fejlettségű laboratóriumi kutatóeszközökről, tájékoztatta őket azok használati protokolljáról, majd a magyar és ukrán kollegák Kiss Tamás kutató közreműködésével diszkussziót folytattak a projekt előző szakaszában kapott eredményekről.