Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


PTE-s kutatás a Nature Medicine-ben

Nature Medicine folyóirat az orvostudomány egyik legkiemelkedőbb folyóirata (IF:53.44), mely egy adott közlemény eredetisége, időszerűsége, és az emberi egészség javítására gyakorolt hatása alapján dönt egy adott közlemény publikálásáról. A NatMed történetében Magyarországról eddig mindössze két közleményt fogadtak el publikációra: (1997: Vigh L et al., 2008: Katona I and Freund T).   

A PTE kutatói egy olyan modellt dolgoztak ki, amely felgyorsítja a legújabb tudományos eredmények egészségügyben történő hasznosítását. Az új modell egyaránt fókuszál az egészségügyre, az új tudományos eredmények megszerzésére, az eredmények érthető és könnyen értelmezhető összefoglalására, valamint az összes résztvevővel történő kommunikációra. Kiemelendő, hogy a modell szerves részét képezi az orvos és kutatóképzés hibrid rendszerbe történő összevonása.        

Publikáció: Hegyi P et al., NatMed