Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


Molekuláris Biológia

  • Szolgáltatások
  • Munkatársak
  • Publikációk
Műszerek

ABI Prism 310 Genetic Analyzer

A szekvenáló futás kapilláris elektroforézis alapján történik. A gép egy kapillárissal rendelkezik, egy időben egy minta vizsgálatára alkalmas. A szekvenálandó mintát egy PCR reakcióban fluoreszcensen jelölt dideoxi-NTP-kel kell jelölni, a reakcióban, a láncterminálás következtében különböző méretű jelölt fragmentek keletkeznek, amelyek a kapilláris elektroforézis során elválnak. Az érzékelő ablakhoz érkező jelölt fragmentet lézer gerjeszti, a fluoreszcens jelet egy CCD kamera fogadja. A gép alkalmas mind szekvencia meghatározásra, mint fragment analízisre. Fragment analízis esetén egyidejűleg maximum öt fluorofór vizsgálata lehetséges.  Egy minta átlagos vizsgálati ideje másfél óra.



Applied Biosystems StepOnePlus™

A készülék egy valós idejű PCR rendszer, amellyel lehetőség van génexpressziós mérések, genotipizálások és olvadáspont vizsgálatok végzésére. A génexpressziós vizsgálatoknál a kettős jelölésű próbákkal (TaqMan, Scorpions, Molecular Beacons stb.) és SYBR Green festékkel egyaránt végezhetőek. Egy mintában egyidejűleg maximum négy fluorofór vizsgálata lehetséges a gyártó által dedikált festékekkel (FAM,VIC/JOE, ROX, NED/TAMRA).  A kimutatás ideje 1-3 óra. A blokkonként változtatható hőmérséklet (VeriFlex Block) PCR optimalizálás esetén hasznos lehet.

www.thermofisher.com/hu/en/home/life-science/pcr/real-time-pcr/real-time-pcr-instruments/step-one-real-time-pcr-systems.html#

 



Biostat Q plus fermentor

BIOSTAT Q plus új generációs fermentor- bioreaktor rendszer alkalmas mikroorganizmusok eltérő körülmények között történő paralel tenyésztésére. A tenyésztés során monitorozható és szabályozható a tápközegben a hőmérséklet, a pH, valamint az oxigén szint.



FluorChem Q képalkotó és analizáló rendszer

A FluorChem Q rendszer multiplex fluoreszcens detektáló és kemilumineszcens képalkotó képességei teljeskörű megoldást nyújtanak a kvantitatív Western blot képalkotáshoz és analízishez.

https://www.proteinsimple.com/fluorchem_q.html



Hitachi CR22GIII centrifuga

Nagy kapacitású álló Hitachi centrifugával maximálisan akár 6L centrifugálható (4 × 1500 ml). A centrifuga egyszerűen működtethető intuitív LCD érintőképernyővel, amelynek köszönhetően minden fontos paraméter egyszerűen szabályozható és követhető a centrifugálás során.  Maximum sebesség 22.000 rpm.

http://www.ibiotech.cz/media/files/product_pdf/cn22n.pdf



LightCycler 2.0 Real- Time PCR

A Roche LightCycler 2.0 egy 32 kapilláris befogadására alkalmas karusszelt tartalmaz, amelyben a PCR- hoz szükséges keveréket tartalmazó kapillárisok helyezhetőek el. Az üvegkapilláris a gyors hő- felvételt és leadást segíti elő. A készülék a hőmérséklet- változtatást, a levegő áramoltatásával valósítja meg. A LightCycler rendkívül gyors ciklusokat tesz lehetővé, a levegővel történő hűtés- fűtésnek köszönhetően. Az olvadási görbe elemzés lehetővé teszi, a mutációk kimutatását és a termék jellemzését.

https://usdiagnostics.roche.com/en/instrument/lightcycler-2.0-instrument.html#overview



nCounter SPRINT Profiler

Az nCounter SPRINT Profiler működése egy újszerű digitális vonalkód technológián alapul, mely a célmolekulákhoz hibridizál. Ezt követően a digitális vonalkódot egy „single molecule” képalkotási technikával közvetlenül megszámolják, melynek eredménye egy nagyon pontos és érzékeny mennyiségi meghatározás. Párhuzamosan akár 800 target mérhető egyetlen mintában, egy futással pedig 12 minta vizsgálható.

https://www.nanostring.com/products/ncounter-systems-overview/ncounter-sprint-profiler

 

A SPRINT Profiler készüléken támogatott applikációk:

  • Génexpresszió (mRNS)
  • miRNS
  • DNS kópiaszám-eltérések (CNV)
  • lncRNS
  • Kromatin immunprecipitáció (ChIP-String)
  • Fehérje
  • Génfúziók


Dr. Kvell Krisztián
docens
kvell.krisztian@pte.hu
20551
Nem került feltöltésre publikáció...
KAPCSOLAT
Dr. Jakab Ferenc
Core Facility Vezető
 +36 72 503600
LETÖLTÉSEK
LINKEK
Feltöltés alatt...

Oldalak

Feliratkozás RSS - Molekuláris Biológia csatornájára