Rólunk

A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított új intézménye, amely az élettudományi, élettelen természettudományi, valamint környezettudományi oktatás...

Tovább

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Bejelentkezés egyetemi azonosítóval


MTA Kiváló Kutatóhely minősítést kapott a PTE Szentágothai János Kutatóközpont

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Elnöksége a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont részére kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkája elismeréseként a Magyar Tudományos Akadémia által Kiválónak Elismert Kutatóhely - rövidebben MTA Kiváló Kutatóhely – minősítést adományozta.

Az MTA Kiváló Kutatóhely minősítés megszerzésére 2021-ben kiírt pályázatra 112 kutatóhely adott be pályázatot. A benyújtott pályázatok mindegyikét legalább három független szakértő, majd az MTA tudományos osztályain belül alakított bíráló bizottság értékelte, és az illetékes tudományos osztály, majd az MTA Kutatóhelyeket Minősítő Tanácsa tett javaslatot a cím odaítélésére az Akadémia Elnökségének. 

A megszerzett minősítés 2022. május 4. napjától 2027. június 30. napjáig érvényes. A kitüntető címet elnyerő kutatóhelyek jogosulttá válnak az MTA Kiváló Kutatóhely megnevezés és az MTA Kiváló Kutatóhely logó használatára.

Helyes Zsuzsanna professzor asszony, a kutatóközpont elnöke, az elismerés kapcsán elmondta: “A Szentágothai János Kutatóközpont a PTE korszerű, nemzetközi tudományszervezési és menedzsment normák szerint kialakított intézménye, amely az orvosbiológiai, valamint elsősorban ahhoz kapcsolódó élettelen természettudományi és környezettudományi kutatás, innováció és oktatás valamennyi oldalát fejleszteni kívánja. Ez az elismerés egy nagyon pozitív visszajelzés arra vonatkozóan, hogy jó irányban haladunk a céljaink elérése felé”.